Milyen egy jó felvonulási szekrény?

Felvonulási szekrény

A felvonulási szekrénynek a neve ellenére nincs köze az ünnepi felvonulásokhoz! Inkább az építőiparban kell keresni a felhasználási területet.

Ha olyan helyen kerül sor szakipari munkára, ahol még csak akkor vezették be az áramot, és nincsenek kiépítve csatlakozók, akkor bizony szükség lesz több elektromos csatlakozó aljzatra is, esetleg 3 fázisú csatlakozásra, illetve életvédelmi FI relé beépítésére is.

Ezt fixen telepíteni kár lenne lenne, hiszen ez csak egy átmeneti állapot addig, amíg a villanyszerelési munkák el nem készülnek a területen. Ebben az esetben úgynevezett felvonulási szekrény kerül kihelyezésre.
Ezek a szekrények különféle felszereltségűek lehetnek. Általában több 1 fázisú csatlakozót tartalmaznak, és szoktak rájuk 3 fázisú ipari csatlakozót is szereli. Vannak benne kismegszakítók, hogy zárlat esetén ne menjen el az áram az összes csatlakozó aljzatból, illetve szoktak bele építeni FI relét is, az esetleges áramütések elkerülésére.

A felvonulási szekrények általában az építkezés befejezéséig szoktak a területen maradni, hogy a kivitelezők ebből kapják az áramot, biztonságosan.

Megosztás