Mi a különbség a barber és a fodrász közt?

Barber

Biztos hallottad már azt a kifejezést, hogy barber. A fodrász szót nem is emlegetem, hiszen azt biztos mindenki ismeri. Valójában hasonló dolgokról van szó, de mégis hatalmas lehet a differencia.
Nézzük, mi a különbség.

A barber, avagy magyarosabban borbély az utóbbi években jött megint divatba. 50 ével ezelőtt egyértelm volt, hogy a férfiak borbélyhoz, a nők pedig fodrászhoz járnak. Aztán jött egy olyan időszak, amikor kikpott a barber szó a hétköznapokból, és alapvetően a férfi-női fodrászok próbálták átvenni a helyület.

A borbély, az kicsit más, mint fodrász. Ő egy kifejezetten férfi-fodrász, aki nem csupán fajvágással foglalkozik, hanem minden arcszőrzetet megfelelően tud alakítani.
Épp a divatba jövő borosták, és szakállak generálták az, hogy az utóbbi években újra előtérbe kerültek a barber shop-ok, mivel egyre nagyobb lett az igény az ilyen jellegű professzionális szolgáltatásra.

Tehát a fodrász, különsen a férfi-női fodrász frizurát készít, férfiaknak és nőknek egyaránt, a borbély viszont kifejezetten a férfi hajformázásra specializálódott, és mesteri tudással rendelkezik a az arcszőrzetek formázása kapcsán is.

Megosztás